U utorak 7. ožujka 2017., Dječji vrtić Zraka sunca bio je domaćin Regionalne smotre projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske za područje četiri županije: Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske.

Organizator smotre je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Regionalna smotra je održana u Centru Mariapoli – Pokreta fokolara u Križevcima.

Prisustvovalo je oko 100 odgojitelja, pedagoga, ravnatelja, profesora i više savjetnice za predškolski odgoj.

Prisutne je u ime Grada Križevaca pozdravio dogradonačelnik Tomislav Katanović a u ime Koprivničko križevačke županije pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine, Branka Cuki.

Prof. Mirjana Milanović je prezentirala temu: Ostvarivanje Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u dječjim vrtićima i značenje smotre, Vrednovanje projekata.

Na smotri je predstavljeno 12 projekata iz raznih vrtića ove četiri županije.

Prosudbeno vijeće je izabralo četiri vrtića koji će svoje projekte predstaviti na državnoj smotri projekata: Dječji vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina, Dječji vrtić Lepoglava iz lepoglave, Dječji vrtić „Maslačak“ iz Đurđevca i naš Dječji vrtić Zraka sunca.

Nakon završetka smotre, prisutni su imali mogućnost razgledavanja grada i vrtića.


O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.