I ove godine od 1.-7.10.u sklopu akcije „Grad Križevci-prijatelj djece“  u našem Gradu obilježava se Dječji tjedan pod geslom „Ljubav djeci prije svega“.

Naš vrtić se različitim aktivnostima uključio u ovu lijepu manifestaciju.

U ponedjeljak u 12,00 sati na Strossmayerovom trgu okupila su se  djeca koju je pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško . Nakon toga su djeca na ogradu na Strossmayerovom trgu zalijepila  poruke odraslima i na taj način se obilježio početak Dječjeg tjedna.  U porukama djeca su izrazila želju za uređenjem gradskog bazena, otvaranjem kina u Gradu, a bilo je i neobičnih želja poput čarobnog stroja za izradu igračaka.

1 dt 2

 Kasnije toga dana, u 17 sati u prostorijama našeg Vrtića održano je predavanje dr. med.spec. pedijatrije Tatjane Relić -Niemčić na temu: „Sprečavanje nesreća i praćenje sigurnosti djece rane i predškolske dobi“.

2 dt

U srijedu, 03.10.2018. naši petogodišnjaci sudjelovali su u organizaciji Komunalnog poduzeća Križevci u akciji sadnje cvijeća na središnjem  gradskom trgu te na taj način pridonijeli uljepšanju našeg Grada.

3 dt

4 dj

O dječjim pravima ali i odgovornostima razgovaralo se i učilo u vrtiću. Djeca su ovom aktivnošću doznala svoja prava ali i činjenicu da ostvarivanje pojedinog prava zahtijeva određenu odgovornost. Tema je djeci bila vrlo zanimljiva i potaknula je nastajanje vrlo  kreativnih radova.

5 dj

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.