DOLAZAK SV. NIKOLE

Današnje jutro svojim dolaskom uljepšao nam je sv. Nikola  koji je u vrtić stigao u pratnji zamjenika gradonačelnika, gospodina  Maria Martinčevića. Djecu je razveselio lijepim poklonima a ona su  mu zahvalila pjesmom, recitacijom i prigodnim igrokazom.

1 sn

2 sv

3 sv

HUMANITARNA AKCIJA „DJECA DARUJU DJECU“

U subotu je u našem Gradu održana humanitarna akcija pod nazivom „Djeca daruju djecu“  u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci na kojoj su sudjelovala i djeca našeg vrtića darujući igračke i slatkiše koje su prikupila u vrtiću. Prikupljene darove Gradsko društvo Crvenog križa Križevci dostaviti će djeci kojima su potrebni i na taj način im uljepšati nadolazeće blagdane. Drago nam je da smo i mi svojim malenim udjelom doprinijeli ovoj akciji.

1 a

SVEČANOST PALJENJA DRUGE ADVENTSKE SVIJEĆE

U svečanost paljenja druge adventske svijeće koja je bila održana u crkvi Sv. Ane bio je uključen i Osnivač našeg vrtića, Djelo Marijino-Pokret fokolara. Ovoj prigodi  sudjelovala su i djeca Vrtića koja su pjevala i ispričala kako se u ovo vrijeme Adventa pripremaju za blagdan Božića.

2 a

KREATIVNE BOŽIĆNE RADIONICE

Tijekom Adventa u vrtiću se odvijaju brojne aktivnosti kojima se potiče dječja kreativnost. I ove godine priliku za izradu kreativnih sitnica dobili su i roditelji koji su zajedno sa svojom djecom sudjelovali na božićnim radionicama u Vrtiću. Roditelji su tako pokazali svoje  maštovite ideje  i zajedno s djecom  izradili lijepe, šarene božićne  ukrase. Odaziv roditelja na radionice bio je velik, a zajedničko vrijeme provedeno u vrtiću bilo je prožeto veseljem i ugodnim druženjem.

1 br

2 br

IMG 20181210 152440

4 br

5 br 2

ZANIMLJIV ČITAČ POUČNE PRIČE

U sklopu preventivne aktivnosti kojom se želi educirati djecu o važnosti autosjedalice i korištenja pojasa kod vožnje, a koju provode djelatnici Policijske postaje Križevci, u goste nam je stigao policajac Matija koji je djeci pročitao poučnu priču pod nazivom „Neobična želja“. Priča s božićnom temom na djeci prihvatljiv i jednostavan način govori o sigurnosti prilikom vožnje.  Djecu je ovaj posjet jako razveselio a priča im je bila zanimljiva kao i njezin pripovjedač.

2 pp

UKRAŠAVANJE BORA NA SREDIŠNJEM GRADSKOM TRGU

U sklopu Adventa u Križevcima, u petak su naši vrtićanci zajedno s prijateljima iz ostalih vrtića i osnovnih škola, pomogla ukrasiti borove na Strossmayerovom trgu. Ukrase su djeca zajedno sa svojim roditeljima izradila na božićnim radionicama u vrtiću.. Na ovaj način i djeca su dala doprinos Adventu u Križevcima, a zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško počastio ih je bombonima te im na taj način zahvalio za trud oko ukrašavanja bora.

1 ub

2 ub

DARUJMO OSMIJEH GRADU

U vrijeme Adventa djeca našeg vrtića na poseban se način pripremaju za dolazak Božića. Svi zajedno se trudimo biti bolji, radosniji, spremniji pomoći bližnjima koji su u potrebi… Među brojnim projektima jedan se svojom toplinom posebno ističe, a to je projekt „Darujmo osmijeh gradu“ kojemu je vrtić godinama inicijator. U projekt su također uključena i djeca iz OŠ Ljudevita Modeca i Vladimir Nazor, te PŠ Đurđic, Majurec, Većeslavec i Vojakovački Osijek. Ovim projektom djeci je dana prilika razveseliti slučajne prolaznike u gradu malim darom kojeg su u vrtiću izradila  uz pomoć roditelja i odgojiteljica. Djeca su  zauzvrat od prolaznika dobila najljepšu zahvalu-njihov topli, široki osmijeh! Projekt ima dvostruku učinkovitost-djeca uče da je svaki čovjek jednako vrijedan, a prolaznici da je za radost dovoljna sitnica.

1 do

2 do

3 do

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.