U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice, povodom obilježavanja Dana Grada, održana je svečana promocija slikovnice „Priča o Križevcima“ koja je nastala zajedničkim radom djece predškolske dobi iz svih vrtića Grada, a na inicijativu našeg Vrtića. Voditeljica a ujedno i lektorica slikovnice bila je Martina Valec-Rebić . Nazočnima se najprije obratila ravnateljica Vrtića Terezija Horvat koja je čestitala djeci i odgojiteljicama na ovom uspjehu te zahvalila nakladniku slikovnice, gradu Križevcima - Prijatelju djece za podršku i prepoznatu vrijednost ove inicijative. Ravnateljica je također riječi zahvale uputila i svim Vrtićima, njihovim ravnateljicama i odgojiteljicama, roditeljima, lektorici, recezentima , tiskari, knjižnici i svima onima koji su na bilo koji način podržali male umjetnike i pomogli da slikovnica ugleda svjetlo dana.

Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako je izrazito ponosan na svoje male sugrađane i kako se nada da će ovakvih inicijativa biti i ubuduće.

Idejna začetnica projekta, Ružica Bjeličić, govorila je o nastanku slikovnice, dok se nazočnima obratila i Ana-Marija Smoljanec, jedna od recezenata slikovnice.

Program su dalje nastavila djeca koja su čitala slikovnicu te otpjevala pjesmu „Križevci, grade moj“.

Najsvečaniji dio promocije bio je podjela slikovnica njezinim autorima. Slikovnice su djeci uručili gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Promociji je također prisustvovao i dogradonačelnik Grada, Danijel Šaško.

Slikovnici želimo sretan put među čitateljsku publiku s nadom da će osjetiti ljubav kojom je stvarana!

IMG 9625

IMG 9613

naslovna

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.