Djeca u dobi od pet i šest godina imala su danas prilike sudjelovati na edukativno-kreativnoj radionici pod nazivom „Kao prvo-zagonetno drvo“. Voditelj radionice je Matija Bobek, diplomirani odgajatelj, a ujedno i autor unikatnih igračaka od drveta.

Na radionici djeca su mogla vidjeti i sudjelovati u procesu nastajanja igračke od drveta; od piljenja drveta, brušenja brusnim papirom, obrađivanja rašpom, bojanja lanenim uljem..

Radionica za djecu osmišljena je tako da uz zabavu potiče razvoj kognitivnih, motoričkih, socijalnih i didaktičkih sposobnosti odnosno spaja sva razvojna područja psihologije koja su bitna u djetetovom razvoju.

Osim radioničkog dijela u sklopu radionice postoji i takozvani istraživački dio gdje djeca mogu proučiti interaktivne skulpture, a uključuju niz elemenata s rupicama i čepovima iz kojih nastaje više varijanata igračaka po njihovoj želji.

DSCN0082

DSCN0094

DSCN0097

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.