Tema: Voće i povrće

Jesen je godišnje doba koje obiluje poticajima za istraživanje, učenje, stvaranje, druženje i igru.

Djeca Zelene skupine iskoristila su sunčane dane za što duži boravak na zraku ili šetnje bližom okolicom pri čemu su djeca neposrednim promatranjem i doživljajem uočavala promjene u prirodi te radove i aktivnosti ljudi. Iz svake šetnje svatko bi u vrtić donio ono što ga se taj dan najviše dojmilo (suhu grančicu, snopić suhog lišća, žir, kesten). Iz svoje gredice u našem vrtu djeca su ubrala plodove paprike, rajčice, kupus, krastavce, a voće smo donijeli od kuće i tako napunili našu jesensku košaru. Kroz istraživačko-spoznajne aktivnosti djeca su upoznala karakteristike voća i povrća, razvijala sposobnost grupiranja po nekom kriteriju: po boji, veličini, obliku i težini, gdje što raste (na drvetu, iznad zemlje ili u zemlji).

U aktivnostima koje smo provodili s djecom koristili smo kao poticaje sliko priču „ Jesenska košara“ koje smo iskoristili za dramsko scenski izražaj, različite slikovnice kao „ Voće“, „ Povrće“, pjesme: „Voće“, „Kruška, jabuka ,šljiva“, igru s pjevanjem „ Berem, berem grožđe“, igru pogađanja „ Što se krije u košari“, igru memory ( kartice s voćem i povrćem), igru pridruži voće i boju.

Kod djece koja polaze program predškole razvijali smo sposobnost pisanja slova i brojeva na kartice a provjere smo radili koristeći različite radne listove na temu.

20201006 092035

20201008 093445

20201012 101837

20201012 101902

 

 

 

 

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.