Odgovornost, razvoj empatije, razvoj bolje slike o sebi, stjecanje radnih navika, samo su neke od dobrobiti koje djeca imaju u kontaktu sa domaćim životinja odnosno kućnim ljubimcima.

S ciljem istraživanja i upoznavanja životinjskog svijeta u zelenoj skupini smo pripremili za djecu razne poticaje (slikovnica „Seosko imanje“, zvučne slikovnice, fotografije životinja i njihovih mladunaca, zagonetke, kvizove, pjesmu i priču "Na farmi", edukativne videozapise, prepoznavanje životinje po zvukovima itd.), kroz koje su djeca produbila znanje o izgledu, karakteristikama, prehrani, staništu i glasanju domaćih životinja.

Gradili smo životinjama njihova staništa te su uz gumene životinje djeca samostalno razvijala simboličku igru „Farma“.  

Kroz razne stolno-manipulativne igre djeca su stjecala znanje o karakteristikama životinja, njihovim potrebama, prehrani  i drugo.

Svoje doživljaje su izrazila kroz različite likovne tehnike ovisno o njihovoj dobi i interesu.

Izradili smo senzornu kravu za mužnju koja je kod djece izazvala veliku pažnju i znatiželju, i naravno, svi su se okušali u razvijanju te sposobnosti.

životnje4

životinje2

životinje3

životinje1

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.