Bundeve u kutiću prirode bile su poticaj za razne aktivnosti u žutoj skupini.

Slikovnica „Juha od bundeve“ bila je uvod u daljnje aktivnosti. Dramatizacijom priče uživjeli smo se u razne uloge što je i dodatno obogatilo simboličku igru u centru kuhinje.

Uključivanjem svih osjetila, u istraživačkim aktivnostima, uočavali smo na bundevama različite veličine, oblike, boje, teksturu, izgled, miris i okus.

Pripremali smo i kušali pomfrit od bundeve. Koštice smo izvadili, osušili i iskoristili  za aktivnosti razvijanja predmatematičkih vještina. Također ćemo osušene koštice u proljeće posaditi u vrtu, te ćemo na taj način istraživački promatrati i pratiti rast bundeve.

Jedna od bundeva podsjetila nas je na oklop kornjače pa smo izrezivanjem izradili kornjaču od bundve sa kojim smo sudjelovali na Tikvijadi u organizaciji Gornjogradskog društva Lipa. Fotografiju „Kornjače bundeve“ poslali smo na njihovu facebook stranicu  te je naša bundeva osvojila drugo mjesto po broju oznaka „sviđa mi se“. Naše bundeve su također bile izložene 28. i 29. listopada na paviljonu Strossmayerovog trga.

Izjave djece:

Velika je, žuta i kovrčava. M.M.

Ko kišobran! D.M.

Ko slovo J! J.R.

Ova je kao ventilator! M.K.

....od aviona! J.R.

Ko zvrk je! D.I. 

Kao suknjica! D.K.

Ova je kao kapa od patuljka!

BUNDEVE3

BUNDEVE4

BUNDEVE5

BUNDEVE2

BUNDEVE1

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.