Približava nam se Božić, a predblagdansko vrijeme idealno je vrijeme za dijeliti ljubav i sreću s drugima, pomagati svima kojima je pomoć potrebna, to je vrijeme darivanja ali pokušajmo darivati ono nematerijalno, darujmo osmijeh, toplu riječ, sitnicu koju smo sami izradili s puno ljubavi.

Pomoći drugima možemo na bezbroj načina. Pomaganje nije ograničeno samo na novac. Dobročinstvo nije komplicirano. Često pretpostavljamo da je dobro djelo samo neko veliko djelo koje zahtijeva ogroman trud i ulaganje. Međutim, malo dobro djelo koje je trajno, vrjednije je i bolje od velikog dobrog djela koje je kratkog daha!

U crvenoj skupini izradili smo pano s dobrim djelima odnosno „Djelima ljubavi“  kojim želimo kod djece osvjestiti vrijednosti kojima svaki čovjek treba biti protkan, a to su pomaganje, dijeljenje, strpljivost, suosjećajnost... Uz pomoć raznih inspirativnih priča, pjesmica, igara s pjevanjem potičemo djecu na prosocijalno ponašanje, ukazujemo im na važnost pomaganja, suosjećanja, osjećaja pripadnosti i prihvaćanja. Izradili smo i plakat s djelima ljubavi koje možemo svakodnevno činiti, u vrtiću ali i kod kuće.

Neke od izjava djece na temu:

F.Š.: „Biti dobar znači pomoći drugima.“

M.Č.: “ Zamoliti lijepo za igračku.“

K.M.: “ Ja sam dobra jer mami pomažem kuhati.“

I.K.: “ Dao sam svoju medaljicu za igru prijateljici S.“

F.Š.: “ Pomogao sam L. pospremiti suđe poslije ručka.“

M.K.: “ Ako se netko ozlijedi možemo mu pomoći i staviti mu flaster.“

N.R.: “ Utješim nekog manjeg ako je tužan i pomažem J. spremiti jaknu.“

L.S.: „Dok sam se lupila mama me tješila.“

Lovro S.: “ I. mi je u vrtiću stavio jaknu na vješalicu.“

M.P.: “ Mama mi je pomogla čistiti kornjaču.“

N.R.:  „ Meni je trebala pomoć kad sam pala, baka mi je pomogla.“

IMG 20201119 074001

 

IMG 20201119 091419

IMG 20201119 094017

IMG 20201119 092552

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.