Ususret Božiću, blagdanu Isusova rođenja, početak došašća ili adventa obilježili smo paljenjem prve adventske svijeće. U zajedništvu, okupljanjem svakog dana oko adventskog vijenca kroz priče, slikovnice, recitacije, likovne i glazbene aktivnosti kod djece razvijali smo spoznaju značenja adventskog vijenca, adventskog kalendara, paljenja svijeće.

Prosinac je najradosniji mjesec u godini, mjesec zajedništva, iščekivanja, davanja, pomaganja, dijeljenja, ljubavi, mira...

KULTURA DAVANJA temelji se na pretpostavci da je čovjek u svojoj biti stvoren da bude u pozitivnom odnosu s drugima, što znači da se daruje drugima. Svake godine u vrijeme blagdana zajedno s djecom i roditeljima sakupljamo igračke, slatkiše, didaktički materijal s ciljem razvoja osjetljivosti za one koji su u potrebi, razumijevanje, poštovanje, empatiju, osjećaja da pomažemo i radimo za dobrobit zajednice.

Ono što je djecu posebno razveslilo bile su aktivnosti vezane uz blagdan svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca, siromaha i mladih djevojaka. Najzabavniji dio za djecu bio je izrada origami kape u koju su djeca stavljala svoje želje, ukrašavanje čizme za darove svetog Nikole i sl.

A1

A5 2

A5 1

A3 1

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.