Očevi nisu dodatni par ruku – oni su ravnopravni odgajatelji, usmjeravatelji, učitelji, modeli, suigrači, njegovatelji, hranitelji,… svojoj djeci.

 Uključenost očeva doprinosi boljim obrazovnim postignućima djece , taj utjecaj zadržava se do rane mladosti.  Kad izražavaju zanimanje za aktivnosti u vrtiću i školi  upoznati su s problemima i postignućima djece.  Potiču, ohrabruju i osnažuju dijete, rado surađuju s odgojno-obrazovnim ustanovama.

Djeca očeva koji su bili od najranije dobi uključeni u njegu, odgoj i obrazovanje svoje djece  pokazuju: više sigurnosti, samoinicijativnost, poduzetnost,  pouzdanja u vlastite mogućnosti,  ostvaruju kvalitetnije vršnjačke odnose te osjećaj sreće i zadovoljstva.

Angažiranost i kontinuirana nazočnost oca snažno i pozitivno utječe  na psihofizički razvoj djeteta, bolja obrazovna postignuća, razvoj samopouzdanja ,  samoinicijativnosti i socijalizacije te štiti djecu od poremećaja u ponašanju, utječe na manju mogućnost vršnjačkog nasilja, ovisnosti i drugih oblika rizičnog ponašanja.

U Crvenoj skupini već tradicionalno  obilježavamo Dan očeva i to uoči blagdana Svetog Josipa. Tim povodom provode se aktivnosti usmjerene na očeve i njihovu ulogu i važnost u obitelji i životu djeteta. Djeca  potaknuta razgovorima, pričama, pjesmicama, osobnim iskustvima  imaju priliku na različite načine izraziti svoje emocije i iskustva povezane sa svojim tatom. Tako smo razgovarali o ulozi oca u obitelji, kako vole provoditi vrijeme s ocem i u čemu je njihov tata najbolji!

U  iznenađenje koje su pripremili uložili su puno truda i ljubavi. Najviše truda trebalo je za “čuvanje tajne” do dana kada će predati svoj dar očevima.

received 468933024461720

 received 525055718893461

received 470775574111254

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.