U suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci, povodom Dana planeta Zemlje darivali smo svako dijete s platnenom vrećicom te eko letkom „Moj eko trag na Zemlji“.

Svjesni smo da je važno educirati djecu od najranije dobi o važnosti očuvanja okoliša i razumnog gospodarenja. Kako u našem vrtiću tako i u našoj najmlađoj, jasličkoj skupini briga o prirodi je u samoj odgojnoj koncepciji vrlo bitan element odgojno obrazovnog procesa. S djecom sadimo cvijeće i povrće, vodimo brigu da stvaramo što manje smeća i otpada (da ne trgamo igračke), te da ga pravilno razvrstavamo za recikliranje. U kupaonici učimo pravilno prati ruke i koristiti vodu štedljivo jer „svaka kapljica je bitna“. 

„Period ranog djetinjstva je vrijeme intenzivnog učenja, usvajanja znanja, vještina i navika, te formiranja vrijednosti i stavova koje su temelji za cjeloživotno učenje svakog pojedinca. Stoga je važno iskoristiti ovaj razvojni period u kojem su djeca prirodno zainteresirana i osjetljiva na okruženje u kojem žive.“ 

Djeca vole biti korisna tako da ne sumnjamo da će se svim silama truditi da stvaraju što manje smeća i pomognu našoj planeti i našem gradu da bude čist, prepun cvijeća i zelenila a ne smeća. 

Povodom Dana planeta Zemlja za odgojiteljice smo pripremili online predavanje o održivom razvoju pod nazivom Priroda i mi. Odgojiteljicama je u sklopu predavanja predstavljana nova didaktička Eko kocka, te smo se svi osvijestili koja je naša odgojna moć i utjecaj na nove generacije i život lokalne zajednice. Kako bi bile primjer djeci, iz zbornice smo također izbacili jednokratnu plastiku i vrećice.

Aktivnosti jasličke skupine pogledajte ovdje:

Dan planeta Zemlje u jasličkoj skupini 

21

 

 

22

20210420 102900

20210420 102637

 

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.