Tradicionalno, Majčin dan obilježava se svake godine, drugu nedjelju u mjesecu svibnju a ove godine je to 9.svibnja. Kao i svake godine, i ove smo se dugo i temeljito pripremali kako bi djeca iznenadila i razveselila svoje majke te kako bi naglasili važnost tog dana i uloge majke u životu, ne samo svakog djeteta, već i svake osobe. Počeli smo razgovorom o mamama, u koji su se uključila sva djeca, iznoseći svoja razmišljanja i stavove o tome tko je mama? kako možemo pokazati mami ljubav te što volimo raditi s mamom?

K.M.: „ Mama nas čuva.“

M.M.: „ Mama se o nama brine i jako nas voli.“

M.K.: „Mama je osoba s kojom se zabavljaš i lijepo ti je.“

M.P.: „Mama me jako voli.“

F.Š.: „ Ja sam mami pomogao počistiti kuću.“

E.R.: „Pomogla sam mami očistiti pod.“

K.K.: „Jako volim svoju mamu.“

M.K.: „ Volim se s mamom zabavljati i imati obiteljski tulum.“

N.R.: „ Volim s mamom bojati i crtati.“

Odlučili smo iznenaditi mame te im izraditi razne prigodne poklone koje će ih jako usrećiti a uz to odlučili smo da će to biti naša tajna do kraja tjedna kada ćemo im uručiti poklone.

Čitali smo razne slikovnice i recitacije o mami te slušali i učili  razne pjesmice, ispunjavali upitnik s pitanjima o mami. Tim aktivnostima djeca su razvijala svoje govorne vještine (opisivanje, prepričavanje, djeca izražavaju svoje osjećaje i iskustva) te su razvijala vještine slušanja i razgovaranja (slušanje i razumijevanje govornog sadržaja, pitanja koja im se postavljaju), djeca su također bogatila svoj rječnik.

Posadili smo cvijet, sukulent u staklenku kao poklon za mamu; crtali smo portret mame te oslikali čestitku za Majčin dan, na kraju smo napravili jednu malu knjigu sa svim našim radovima i prigodnom pjesmicom koju će svako dijete predati svojoj majci. Ovim aktivnostima djeca su razvijala pozitivna emocionalna stanja (privrženost, osjećaj povjerenja, ljubavi), razvijala su finu motoriku šake te maštu i kreativnost u izradi radova.

                              

SRETAN MAJČIN DAN SVIM MAJKAMA!!

Moj je cijeli svijet

Majčina sam kap rose na dlanu,

Njezin najveći osmjeh,

Svakom novom danu,

Njezin sam najnježniji cvijet,

Na njenim mekim- toplim rukama...

Moj je,

Čini se cijeli svijet!

Hvala ti majčice.

Collage 20210506 132406

Collage 20210506 132509

Collage 20210507 070112

Collage 20210507 072139

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.