Početkom nove pedagoške godine reorganizirali smo prostor sobe dnevnog boravka i osvježili Agazzi pano ( Stariji pomažu mlađima, Dani u tjednu, Dani u mjesecu, Boje glasa, Godišnja doba i mjeseci, Rođendani).

Ovogodišnjik lik posrednik je bubamara kojoj smo dogovorom nadjenuli ime Zvončica. Kroz svakodnevne aktivnosti pomaže da se djeca što bolje adaptiraju i uspostave pozitivan odnos s vrtićem.

S obzirom da su nam se pridružili novi prijatelji, upoznali smo ih s našim pravilima i pokazali što radimo u vrtiću. Kako bi bolje upamtili naše znakove igrali smo igru Poštara kojom djeca bogate rječnik, razvijaju strpljenje te čekaju na red.

Ovotjednim aktivnostima smo ojačavali osjećaj zajedništva, samopouzdanje te snalaženje u novim situacijama. Djeca su razvijala toleranciju prema potrebama drugih i međusobno surađivala.

Imali smo priliku ugostiti članove Glazbene škole Alberta Štrige, profesorice Šimunec i Komazin te Petra Komazina, koji su svirali violinu, flautu, rog i malenu violinu. Sami smo se okušali u sviranju violine te uživali u koncertu naših gostiju.. Djeca su stekla iskustvo sluhom, obogatila rječnik (rog, flauta, violina, gudački instrumenti, puhački instrumenti) te su razvijala strpljenje čekanjem na red.

Ovotjednim aktivnostima su stekla emocionalne, socijalne i obrazovne dobrobiti.

IMG 20210909 101622

IMG 20210913 093230

IMG 20210913 093246

IMG 20210913 134412

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.