Ovaj tjedan obilježili smo početak jeseni. Jesen volimo zbog bogatstva voća. Mala djeca u jaslicama još otkrivaju nove okuse i mirise, s  velikim oduševljenjem dive se novim stvarima. Sve male svakodnevne stvari za djecu su otkrića, a nama poticaj za aktivnosti rada s djecom.

Ta spoznaja može Vam biti od velike pomoći u provođenju kvalitetnog vremena s djecom.  Upravo svakodnevan život  u obitelji je najbolje „didaktičko sredstvo“ za odgoj i učenje. 

Voće ubrano u vrtu, dijete može nositi u kuću, vaditi ga iz košare, pomoći oprati ga i obrisati. Svoje radnje pratite pričanjem, narežite jabuku, otpjevajte pjesmicu… sve je to djetetu motivacija da kuša voće i razvija zdrave prehrambene navike.

Takve aktivnosti  smo i mi  ovaj tjedan  provodili i pritom pojeli puno kruška, jabuka i grožđa.

Pjevali smo pjesmicu Kruška, jabuka, šljiva te temperama  obojali veliko voće ( žutu krušku, crvenu jabuku, plave šljive i grožđe) i pritom upoznali boje. Pomoću Lego duplo kocaka  klasificirali smo boje u zadane posude. Tako smo obilježili i prvi dan jeseni 23.9. te uživali u plodovima jeseni.

20210920 085524

20210921 090928

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.