Jesenje dane iskoristili smo da upoznamo šumske životinje:  ježa, medu, vjevericu, zeca i sovu. Djeca su gledala kratke snimke životinja kako bi mogli pričati o navikama svake životinje. Zaključili smo i da neke životinje spavaju zimski sam. Pričali smo što jedu, gdje spavaju i kako se griju.. 

Jež ima bodlje, mnogo bodljica koje pokušali smo ih brojiti ali nismo uspjeli. Guste su i pikaju. Medo, zeko i vjeverica imaju krsno koje je glatko i toplo. Sova je ptica, ima perje i može letjeti. Bolje vidi kada je mrak.

Igrali smo  se :

- igru imenovanja, traženja i prepoznavanja plišanjih igračaka koje predstavljaju ove životinje.

-igru uparivanja plišanca i slike iste životinje

- igru pronađi istu sliku

- temperama bojamo ježića i medu

- pjevamo Boc boc, Išo medo,

- obilježili  smo ”Mjesec Hrvatske knjige” čitajući slikovnice o  šumskim životinjama

Provedenim aktivnostima poticali smo govor i bogačenje riječnika djece. Ponuđenim stolnim i manipulativnim igarama poticali smo razvoj  kordinacije oko-ruka koja je bitna zbog razvoja fine motorike, pažnju i  koncentraciju. U dvorištu smo uživali u šetanju, trčanju i igri šuškavim lišćem. Kao i svakog tjedna puno pjevamo i plešemo te tako jačamo naše socijalne kompetencije.

20211105 103828

20211104 0850400

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.