Aktivnosti smo planirali na dječjim interesima vezanim za bolje upoznavanje sebe, svoga tijela i svojih mogućnosti te načinima kojima možemo očuvati vlastito zdravlje, ali i zdravlje drugih.

Istraživali smo  zanimljivosti i važne informacije u raznim knjigama i enciklopedijama o tijelu. Proučavali smo i razgledavali fotografije,  imenovali dijelove tijela (vanjska anatomija) i sustava (organi) . Likovno smo se izražavali raznim tehnikama. Rezali smo i lijepili dijelove organa izrađenih od kolaž-papira, modelirali, oslikavali .

 Poticali smo i razvijali govornu komunikaciju u svim smjerovima. Bogatili smo rječnik novim pojmovima (nazivi organa, osjetila…).. Poticali smo slušnu pažnju i fonološko pamćenje raznim igrama te smo čitali i listali slikovnice.  

 Svakodnevnom tjelovježbom i tjelesnim aktivnostima  razgibavali smo tijelo i kroz raznovrsne poligone razvijali grubu motoriku (hodanje i trčanje s preprekama, skakanje, preskakivanje, provlačenje, penjanje, kotrljanje, igre loptom, obručima i dr.) te smo svijesno povezivali vježbe s dijelovima tijela za koji su one važne.

Zdravlje našeg tijela povezali smo brigom o njemu preko pravilne prehrane, higijene i kretanja.

Provedenim aktivnostima djeca su osvijestila međusobne sličnosti i razlike.

Volite sebe i čuvajte svoje zdravlje!

1648753440516

1648753466159

1648753466179

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.