Tjedan u Crvenoj skupini protekao je u veseloj, slavljeničkoj ali i radnoj atmosferi.

Proslavili smo čak tri rođendana, svaki slavljenik imao je svoj dan koji je bio podređen samo njemu, tako smo pričali što nam se kod njega posebno sviđa, što volimo zajedno raditi te što o njima mislimo?; izrađivali smo čestitke s crtežima, pjevali i na kraju se počastili slatkišima. Rođendanska proslava pomaže djetetu pri definiranju pojma o sebi te razvija samokontrolu djeteta čime se osnažuje ličnost djeteta te se usvajaju društvene norme. Ona je također i  socijalizacijska aktivnost koja pomaže djeci razviti i osnažiti prijateljske odnose, uvježbava ih kako se ponašati prema drugoj osobi te im pomaže u usvajanju zdravih međuljudskih odnosa.

Lijepo vrijeme i rascvjetane grane raznih grmova i voćki potaknule su nas na izradu vrlo kreativnih i zanimljivih radova kojima su djeca prikazala svoje vlastito poimanje ljepota proljeća. Kroz provedene aktivnosti utjecali smo na vizualnu percepciju promatrajući rascvjetane grane u blizini vrtića ali i u sobi dnevnog boravka, djeca su usavršavala finu motoriku šake i prstiju te preciznost crtanjem, slikanjem, gužvanjem papirića i ljepljenjem; poticali smo domišljatost i kreativnost  djece u likovnom izražavanju.

6.4. sudjelovali smo na pop up izložbi dječjih radova u Likovnoj galeriji gradskog muzeja povodom Dana grada. Tema izložbe bila je „Čuvar križevačke baštine“ a tema odnosno poticaj za izradu dječjih radova bila je Križevačka djevojačka straža. Vizualnom percepcijom fotografija stražarica nastala su kreativna i originalna likovna djela.U šetnji do Likovne galerije nismo mogli proći nezapaženo jer su sve djevojčice iz skupine bile obučene kao stražarice a dolaskom u galeriju djeca su s veseljem i interesom pregledavala radove kako bi pronašli svoj ili onaj koji im se najviše sviđa. Sudjelovanjem na izložbi dječjim radovima poticali smo kod djece samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi i svojim mogućnostima pokazujući ponos i radost zbog postignutog uspjeha..

Isti dan poslijepodne organizirali smo radnu akciju u suradnji s roditeljima iz skupine i domarom Slavkom. Uz ugodan razgovor, druženje i igru nadopunili smo naše dvorište sa novom taktilnom stazom, nastavkom odnosno dogradnjom poligona za hodanje, novom povišenom gredicom za cvijeće, jagodnjakom a i osvježili smo stare sprave novom bojom. Ovim putem se zahvaljujemo svim roditeljima i djeci bez kojih ova akcija nebi bila moguća, hvala svima još jednom od srca!

Na kraju tjedna, u petak razveselila nas je predstava za djecu „Zemlja čarolija“ koja su djeca pratila s velikim zanimanjem i veseljem. Svoj doživljaj predstave djeca su prikazala kroz likovno izražavanje.

20220406 195349

20220406 195417

20220406 195503

20220407 153551

20220407 153806

20220407 153939

20220408 100529

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.