Uskrsno mi jutro donijelo na dar,

 čokoladnog zeca, pisanica par.

Šarena se jaja mogu risat rukom,

obojiti bojom ili lukom.

Pisanicu što načiniš, k’o darak ćeš dati,

 uz čestitke, tople želje Uskrs svima čestitati!

(Snježana Tišljarić, Pisanica)

Tako su djeca, u radosti i iskrenosti, čestitala Uskrs.

Ususret  Uskrsu djeca Crvene skupine  provodila su aktivnosti kojima su se pripremala za nadolazeći nam blagdan, a koje su ih  poticale na darivanje, dijeljenje i međusobnu suradnju. Tako smo djeci pomogli djetetu  da razumiju zbivanja uoči Uskrsa kroz svakodnevni  život. Simboli koji prate korizmeno vrijeme i pripreme za Veliki tjedan, pomažu djetetu da doživi taj blagdan života.

Razgovarali smo o korizmenom odricanju i darivanju. Pitali smo djecu: „Za koga možeš reći da čini dobro?“. To smo bilježili na panou dobrih djela. Navedenim aktivnostima poticao se kod djece razvoj empatije i poštivanje te njegovanje prijateljskih odnosa. Važno je bilo fokus staviti na potrebe drugih i simboličnim darovima ih razveseliti .

Učili smo  o uskrsnim običajima i pričali priče vezane uz Uskrs, pisanice smo ukrašavali različitim  likovnim tehnikama, izradili smo čestitke . Dio su djeca odnijela svojim kućama, a preostale su poklonili zaposlenicima vrtića , gostima i korisnicima Doma za starije i nemoćne Novak.

Sudjelovali smo u programu prilikom posjeta gradonačelnika g. Rajna koji nas je razveselio slatkišima i otkrio veliku pisanicu koja će ukrašavati naše dvorište. Pisanica je oslikana motivima vrtića i porukama djece.

 Nakon cijelog tjedna koji smo proveli u iščekivanju ovog blagdana, veselimo se proslaviti ga u miru vlastitog doma sa svojim obiteljima.

1649957692156

1649957692139

1649957713115

1649957713132

1649957731899

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.