U proteklom tjednu smo se u Žutoj skupini prisjetili zašto je važno čuvati našu planetu.
Poveli smo se mišlju jednog dječaka iz skupine : "Zemlja nam je važna za živjeti."
Gledanjem edukativnih videa, proučavanjem enciklopedija i fotografija, čitanjem slikovnica smo se prisjetili na koje načine možemo očuvati Zemlju, a kako joj štetimo.
Svoja iskustva i doživljaje su djeca imala priliku likovno izraziti te smo zajednički izradili plakat. Uvjerili smo se kako otpad nije smeće te da ga možemo prenamijeniti u nešto kreativno i korisno.


O samoj posebnosti i bogatstvima Zemlje smo se imali prilike uvjeriti i na izletu na seosko imanje Kezele. Divan dan proveden u prirodi je djeci omogućio beskrajna iskustva i doživljaje. Osim što smo se upoznali sa životom na selu u prijašnja vremena, hranili smo životinje, igrali se na igralištu ispunjenom drvenim mostovima te šetali poučnom stazom gdje smo vidjeli koje se sve biljke i životinje nalaze u šumi Marča.


Važno je da od najranije dobi počnemo s odgojem i obrazovanjem za održivi razvoj te usadimo pravilne navike ponašanja i ukažemo na ekološke probleme. Treba imati na umu kako djeca uče po modelu stoga prije svega odrasli moraju činiti konkretne korake prema održivosti.
Zemlju trebamo čuvati svaki dan, a ne samo na Dan planete Zemlje!

IMG 20220426 140643

IMG 20220423 011420

1650617277979

IMG 20220422 071321

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.