Majčin dan poseban je dan u godini posvećen svim majkama. Obilježavamo ga svake godine, druge nedjelje u svibnju, ove godine je to nedjelja, 8. svibnja. Mama djeci nije važna samo na ovaj dan, oni nam svakodnevno pokazuju koliko im je bitna! Djeca su posebno maštovita kada crtaju mamin lik, u igri često preuzimaju maminu ulogu, obožavaju pričati o svojim mamama...

Ovaj tjedan u Crvenoj skupini obilježili smo Majčin dan kroz niz aktivnosti. S djecom smo kroz tjedan naglasili važnost toga dana. Puno smo razgovarali o majkama, čitali razne slikovnice i recitacije, pjevali pjesmice o mamama, te se likovno izražavali izrađujući malene knjižice za mame koje sadržavaju intervju o majci, crtež majke, čestitku te recitaciju o majci. Posebna kreativnost uočena je prilikom crtanja portreta majki te su se djeca potrudila što  vjernije prikazati lik svoje majke pokazujući pritom ponos napravljenim. Djeca su ukrašavala papirnate čaše flomasterima u koje su zatim posadila začinsku biljku – mentu koju će pokloniti majci te se zajedno s njom brinuti o biljci kod kuće. Provedenim aktivnostima djeca su razvijala svoje govorne vještine kroz opisivanje i  prepričavanje, izražavanje  svojih osjećaja i iskustva; razvijala su vještine slušanja i razgovaranja, te su bogatila svoj rječnik. Također,razvijala su pozitivna emocionalna stanja -privrženost, osjećaj povjerenja, ljubavi; finu motoriku šake i prstiju te maštu i kreativnost u izradi radova.

Sretan Majčin dan svim mamama!

Majčina sam kap rose na dlanu,

Njezin najveći osmijeh,

Svakom novom danu.

Njezin sam najnježniji cvijet,

Na njenim mekim - toplim rukama,

Moj je,

Čini se cijeli svijet!

Hvala ti majčice.

20220506 065645

20220505 161824

20220506 065612

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.