Noću često kad već zaspim

i kad soba već opusti,

k'o laticu ruže, mama

na moj obraz cjelov spusti.

Ona moje male tuge

zagrljajem toplim tješi,

a svakoj se mojoj sreći

k'o najljepšem daru smiješi.

Njeni prsti kao lahor

pređu preko moje kose,

a njene me priče lako

u daleka carstva nose.

Njena ljubav mene grije,

njeno srce za me bije,

znam: nada mnom uvijek bdije majka

- biće najmilije.

Ratko Zvrko

 

Ova pjesma je, u Žutoj skupini, bila uvod u tjedan koji smo posvetili jednoj od najvažnijih osoba u našem životu – majci. Ona je osoba koja nam pruža mir, sigurnost, utjehu…

Ove godine Majčin dan se obilježava 8. svibnja, a kako bi se što bolje pripremili za njega, razgovarali smo o tome što volimo raditi s mamom, u čemu je ona dobra, zašto ju volimo.

Čitanjem slikovnice „Volim mamu“ i slušanjem raznih pjesmica, ispunjavanjem upitnika o mami, djeca su se prisjetila brojnih dogodovština i osvijestila što sve one čine za njih. S osmijehom na licu su podijelila svoje priče. Aktivnostima su osnažila govorne vještine kao što su prepričavanje, opisivanje, izražavanje vlastitih osjećaja te vještine slušanja i razgovaranja, čekanja na red…

Kako bismo razveselili naše mame, izradili smo im simboličke poklone; crtali smo njihov portret, izradili čestitku te posadili biljku u teglicu koju smo s velikim trudom ukrasili.

Aktivnostima su djeca osvijestila pozitivna emocionalna stanja (ponos, ljubav, sreća) te značaj mama u njihovom životu.

IMG 20220505 170118

IMG 20220505 170215

IMG 20220506 105710

IMG 20220506 112854

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.