Dana 15. svibnja svake godine obilježava se Međunarodni dan obitelji.  Obitelj je nešto najdragocjenije u našim životima.

Ujedinjeni narodi osmislili su slogan koji ističe važnost obitelji, a glasi „Obiteljski dan ne čine stvari, nego srdačni odnosi roditelja i djece.“

Obitelj je ta od koje kreće razvoj i odgoj djeteta, ona je svojim poticajnim ciljevima začetnik usađivanja bitnih obilježja djetetu (mir, zajedništvo, tolerancija..), stoga je izuzetno važno kod djece od najranije dobi osvještavati važnost obitelji, vrijednost roditelja, braće i sestara, baka i djedova te svih ostalih članova zajednice.

U današnje vrijeme, gdje obitelj vrlo često nema ni vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji, jako je važno osvijestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi... Što kvalitetniju, tolerantniju, povezaniju obitelj imamo, veće su šanse da ćemo odgojiti i kvalitetnije, tolerantnije i povezanije društvo.
Trebamo pronaći  prostor i vrijeme za ojačavanje međusobne povezanosti, podrške i zajedništva unutar obitelji kroz sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima koje promiču obiteljski stil života.

Kako kvalitetno provesti vrijeme sa svojom djecom : u razgovoru,, zajedničkom konzumiranju obroka, sudjelovanjem djeteta u obavljanju jednostavnih kućanskuh poslova, igranjem različitih društvenih igara, čitajte djetetu, u šetnji...

U Crvenoj skupini smo razgovarali što nam obitelj znači, što vole raditi zajedno, izradili obiteljsko stablo, pjevali, glumili i crtali obitelj.

Kao prava obitelj, uredili smo vanjski prostor kod naše skupine.

Provedite vrijeme zajedno, budite ljubazni i služite jedni drugima.
Ovaj dan je prilika da se podsjetimo koliko je važno očuvati toplinu, zajedništvo i ljubav u obitelji, što se i mi u vrtiću svakodnevno trudimo.

1652372888287

1652372951937

1652372994067

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.