Ususret  Uskrsu djeca Crvene skupine  provodila su aktivnosti kojima su se pripremala za nadolazeći nam blagdan, a koje su ih  poticale na darivanje, dijeljenje i međusobnu suradnju.

Razgovarali smo o korizmenom odricanju i darivanju.

 Pitali smo djecu: „Što si učinio dobro?“. To smo bilježili na panou Dobrih djela. Navedenim aktivnostima poticao se kod djece razvoj empatije i poštivanje te njegovanje prijateljskih odnosa. Važno je bilo fokus staviti na potrebe drugih i simboličnim darovima ih razveseliti .

Učili smo  o uskrsnim običajima i pričali priče vezane uz Uskrs, pisanice smo ukrašavali različitim  likovnim tehnikama, izradili smo čestitke . Dio su djeca odnijela svojim kućama, a preostale su poklonili zaposlenicima vrtića , gostima i korisnicima Doma za starije i nemoćne Novak.

Korisnici su nas iznenadili pisanicama koje su obojili za djecu, a Gospođa Zorica nam je ispričala kako je izgledao Uskrs kad je ona bila dijete.

Sudjelovali smo u programu prilikom posjeta gradonačelnika g. Rajna koji nas je razveselio slatkišima.

Učimo dijete čestitanju Uskrsa pisanicom, ne kupovanjem darova. Vi ćete djetetu pokoniti ono što njega posebno veseli, a to je obiteljsko okupljanje i igra. Pružite djetetu doživljaj Uskrsa na način na koji ono to može shvatiti, promatranjem, razgovorom, uključivanjem u pripremu za Uskrs.

 Nakon cijelog tjedna koji smo proveli u iščekivanju ovog blagdana, veselimo se proslaviti ga u miru vlastitog doma sa svojim obiteljima.

1680767355171

 1680767355184

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.