U petak, 21.4.2023. godine svečano nam je uručena nagrada za najljepšu učionicu na otvorenom. To je posebna kategorija HRT-ovog natječaja za najljepši školski vrt, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim naše, u Križevce su stigle još tri nagrade, nagradu Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj osvojila je Srednja gospodarska škola i Osnovns školu Ljudevita Modeca, Područna škola u Vojakovečkom Osijeku, a Srednja škola Ivan Seljanec Križevci dobila je priznanje za najbolje početnike.
Ova nagrada je nam je važno priznanje, s obzirom na njen obrazovni karakter: naš vrt je važno didaktičko sredstvo u ostvarivanju našeg odgojno-obrazovnog programa te mjesto igre, istraživanja i sklapanja novih prijateljstava.
S obzirom na veličinu vrta i brojne biljne vrste o kojima brinemo te naše jezero kao poseban ekosustav, zajedno s djecom pratimo sve promjene, koje nastaju kao posljedica smjene godišnjih doba ili različitih vremenskih uvjeta te tako stječemo kompetencije iz prirodoslovlja i matematike. Vrt nam je i nepresušan izvor didaktičkog materijala, gdje skupljamo kamenčiće, suhe grančice, lišće i kestene. Uzgajamo začinsko bilje, povrće i voće koje zatim koristimo u planiranju obroka. Tako djeca mogu razumjeti zaokružen proces proizvodnje hrane, od sjemenke do stola. Kroz naš vrt učimo o suživotu s prirodom, održivom razvoju i zahvalnosti za plodove koje u njemu ubiremo.

HVALA svima koji su doprinijeli uređenju vrtićkog okruženja!

IMG 20230424 085447

 

17eb50cb e740 4d50 aeb0 4c2625812a24

IMG 20230421 WA0001

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.