Razvoj vještina važan je za oblikovanje osobnih potencijala i samosvijesti kod djece. Svi znamo da se naš karakter i osobnost razvijaju od najranije dobi. Razvoj vještina kod djece isto tako započinje, prepoznaje se i na njemu se može raditi već od ranih godina života.

Vještine koje utječu na društveni i intelektualni položaj djeteta dijelimo na:

  • ostvarivanje osobnih ciljeva,
  • kontroliranje emocija i postupaka, stvaranje valjanog, obrazloženog stajališta…

 Vrtić je mjesto gdje se djetetove  vještine počinju najaktivnije pokazivati. 

Predškolsko dijete većinu vremena provodi u igri, a razvoj, učenje i rad bit će uspješniji ukoliko se odvijaju kroz igru ili sadrže elemente igre. Kroz igru dijete uči, razvija se, otkriva sebe i svijet putem pokušaja i pogrešaka, eksperimentiranjem s različitim materijalima, zvukovima, sredstvima, istraživačkim i drugim načinima, igranjem uloga. Njome dijete razvija osjećaj sigurnosti, samostalnosti, samokontrole, kompetencije te razvija vještine na svim područjima: motoričke, emocionalne, kognitivne, socijalne i govorne vještine te jača samopouzdanje.

Djeca Crvene skupine pokazala su veliki interes za ponuđene poticaje te su zajednički izražavali radost zbog postignutog.

1704989987854

1704989987871

1704989987889

1704989987906

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.