U sklopu projekta "Svijet osjetila" djeca u dobi pet godina imala su poseban i vrlo poučan posjet. Naime posjetili su nas članovi udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije-članica Iva i volonter Alen.

Naučili smo kako prepoznati slijepu osobu, na koji način joj se približiti i ponuditi pomoć , kako ju voditi i dovesti do željenog odredišta, vidjeli smo neke od igara kojima se igraju slijepa djeca ( zvučni memory, lopta..) a Iva nam je ispričala priču koristeći posebnu slikovnicu napisanu Brailleovim pismom ili kako ga ona od milja zove "Točkasto" pismo.

Također smo mogli na trenutak osjetiti i isprobati kako je to kad ništa ne vidiš ili vidiš vrlo malo ili samo na jedno oko koristeći različite naočale koju su nam gosti donijeli, a probali smo i hodati uz pomoć bijelog štapa. Vrlo smo se lijepo družili i na ovaj način doživjeli svijet slijepih osoba i senzibilizirali se za njihove potrebe i sada smo spremni pomoći ukoliko sretnemo slijepu osobu.

Hvala dragim gostima na posjeti!

 

O nama

Dječji vrtić Zraka sunca započeo je s radom 1995. godine u Križevcima. Ima 4 mješovite vrtićke skupine i jednu jasličku skupinu.